Κυριακή, 12 Νοεμβρίου 2017

Το ανώτατο δικαστήριο της Νοτίου Αφρικής απαγόρευσε τον Χριστιανισμό στα σχολεία


Το ανώτατο δικαστήριο του Γιοχάνεσμπουργκ,τον Ιούνιο του 2017,απεφάνθη ότι είναι αντισυνταγματικό “τα όργανα δημοσίας εκπαίδευσης … [να] προωθούν μια θρησκεία που αποκλείει τις άλλες.” 

Αυτό κυρίως επηρεάζει τα σχολεία των Αφρικάνερ*, τα οποία, μέχρι τώρα,μπορούσαν να συνεχίζουν την παράδοση της καθημερινής προσευχής και ανάγνωσης του ευαγγελίου – απόρροια της φιλοσοφίας της εθνικής χριστιανικής εκπαίδευσης που προωθείτο από το καθεστώς του Απαρτχάιντ. Παρά το γεγονός ότι τα κανονικά μαθήματα θρησκευτικών και θεολογίας έχουν σταματήσει εδώ και αρκετά χρόνια, μεμονωμένοι δάσκαλοι είχαν την δυνατότητα να προωθούν την χριστιανική πίστη στις τάξεις τους,παρά το αυστηρά ουμανιστικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα που εφαρμόζεται επίσημα στην χώρα.

Αυτό έχει οδηγήσει στην προώθηση μιας παρεκκλίνουσας μορφής ουμανισμού στα περισσότερα σχολεία των Αφρικάνερ τις τελευταίες δεκαετίες– μιας μορφής με χριστιανικό χαρακτήρα. Τώρα το ανώτατο δικαστήριο επιβάλει μια σχολική εκπαίδευση αυστηρά και αποκλειστικά ουμανιστική και μαρξιστική,που ακολουθεί την δημόσια θρησκεία της χώρας,όπως την επιτάσσει το σύνταγμα.
 

Φυσικά,αυτό εκτελέστηκε υπό το πέπλο της κατάργησης των“θρησκευτικών διακρίσεων” και του “θρησκευτικού Απαρτχάιντ” στα σχολεία, αλλά καθώς το ξήλωμα της εθνικής-χριστιανικής εκπαίδευσης των δημοσίων σχολείων αλλού μας έχει διδάξει, αυτό είναι μόνο ένα κάλυμμα για την εγκαθίδρυση και επιβολή της
  κρατικής "θρησκείας του διαφωτισμού" στον δημόσιο τομέα.

Ο πολιτιστικός μαρξισμός αποτελεί μια θρησκεία η οποία,όπως και ο Χριστιανισμός δεν επιδέχεται την λατρεία άλλων Θεών.Πρέπει να καταλάβουμε ότι πρόκειται περί θρησκευτικού πολέμου και να συμπεριφερθούμε αναλόγως. Η θιγόμενη πλευρά σε αυτή την δικαστική διαμάχη επικαλέστηκε τα “θρησκευτικά δικαιώματα” και την “συνταγματική ελευθερία” στον αγώνα της εναντίων των μαρξιστών, αλλά απέτυχε παταγωδώς. Ας μάθουμε από τα λάθη τους και στις επερχόμενες μάχες ας βασιστούμε στον κύριο υμών Ιησού Χριστό,ο οποίος είναι ο μόνος που κατέχει την αλήθεια και μόνο με την δύναμή του μπορούμε να νικήσουμε.
 


*Οι Αφρικάνερς,είναι απόγονοι των λευκών Ολλανδών αποίκων που άρχισαν να φτάνουν μαζικά στη περιοχή από τον 17ο αιώνα, είναι σήμερα περίπου 4,5 εκατομμύρια επί συνόλου 52 εκατομμυρίων Νοτιοαφρικανών. Μετά την πτώση του καθεστώτος του Απαρτχάιντ εκατοντάδες χιλιάδες απο αυτούς ζουν σε  παραγκουπόλεις σε άθλιες συνθήκες και χωρίς καμία κρατική πρόνοια,ενώ αποτελούν συχνά θύματα δολοφονικής βίας από συμμορίες Αφρικανών Ζουλού.(Περισσότερα για τους Αφρικάνερ εδώ και εδώ)

EXA/(Faith and Heritage)